Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

STUDIO DIVA

NAGELSTYLING & BEAUTY

Nuttige tips voor mooie handen

Tip 1:

U kunt het beste huishoudhandschoenen aantrekken, wanneer u in huis of in de tuin aan het werk gaat. De handen zijn niet bestand tegen oplosmiddelen zoals aceton, wasbenzine en chemische schoonmaakmiddelen, zoals Cillit bang, Antikal enzovoorts.

Tip 2:

Gebruik dagelijks een goede handcrème om uw handen mooi en verzorgd te houden. Vooral na het zwemmen en vóór het zonnen. Leg een tube handcrème in de keuken voor een snelle verzorging tussendoor. Uw nagelstyliste kan u adviseren welke handcrème hiervoor het meest geschikt is.

Tip 3:

Knip de nagelriemen nooit. Duw ze eventueel voorzichtig terug. Beschadiging van de nagelriem kan ontstekingen veroorzaken en leiden tot groeistoornissen van de nagel.

Tip 4:

Bij zeer droge handen kan de handcrème als masker gebruikt worden. Breng een dikke laag aan op de handen en verpak deze 10 minuten in plastic zakjes.

Tip 5:

Probeer bij het nemen van een bad de handen uit het water houden. Als de handen te lang in wat liggen, drogen ze te veel uit.

Nabehandeling

Afhankelijk van de groei van jouw eigen nagel kun je het beste tussen de 2 à 4 weken terugkomen voor een nabehandeling. Hierbij wordt de lengte opnieuw bepaald, eventuele reparaties toegepast en wordt er een nieuwe laag aangebracht.

Verzorging thuis

Om de flexibiliteit van de kunstnagels te behouden, raad ik je aan de nagelriemen en de nagels dagelijks te masseren met nagelriemolie.

Nuttige tips voor (kunst)nagels

Tip 1:

U kunt het beste huishoudhandschoenen aantrekken, wanneer u in huis of in de tuin aan het werk gaat. De kunstnagels en handen zijn niet bestand tegen oplosmiddelen zoals aceton, wasbenzine en chemische schoonmaakmiddelen, zoals Cillit bang, Antikal enzovoorts.

Tip 2:

Gebruik dagelijks een verzorgende nagelriemolie op de nagelriemen, kunstnagels en achterkant. Dit voorkomt uitdroging en verharding, waardoor de kunstnagels kunnen loslaten en uw nagels blijven veel langer mooi. Vooral als u veel met water in aanraking komt. Gebruik daarbij ook dagelijks een goede handcrème om uw handen mooi en verzorgd te houden. Vooral na het zwemmen en vóór het zonnen. Uw nagelstyliste kan u adviseren welke nagelriemolie en handcrème hiervoor het meest geschikt is.

Tip 3:

Laat uw (kunst)nagels tijdig (om de 3 à 4 weken) nabehandelen c.q. bijvullen, zodat uw (kunst)nagels in goede conditie blijven. Uw natuurlijke nagel groeit gewoon door en uiteindelijk zullen de (kunst)nagels te lang worden en is de kans groot dat ze breken!

Tip 4:

Als u de (kunst)nagels te veel stoot, is dit vaak een teken dat ze te lang zijn en kunt u ze beter wat korter laten vijlen. Uw nagelstyliste kan u adviseren welke vijlen geschikt zijn voor thuisgebruik.

Tip 5:

Gebruik op de kunstnagel nooit een nagelverharder, hierdoor kunnen de nagels gaan splijten.

Tip 6:

Knip uw (kunst)nagels nooit, ze zullen dan barsten. U kunt ze beter vijlen. Uw nagelstyliste kan u adviseren welke vijlen geschikt zijn voor thuisgebruik.

Tip 7:

Peuter of trek de kunstnagel nooit van de natuurlijke nagel af! Daardoor beschadigt u uw natuurlijke nagels en worden ze dunner. Indien u de kunstnagels volledig verwijdert wilt hebben, maak dan een afspraak met uw nagelstyliste om beschadigingen aan uw natuurlijke nagels te voorkomen.

Tip 8:

Wanneer u de (kunst)nagel wilt gaan lakken, gebruik dan eerst een base coat. Bij het gebruik van een donkere kleur lak kan de kleur in de gel, acryl of fiber trekken, welke niet te verwijderen is met nagellakremover.

Tip 9:

Gebruik na de base coat en de gewone lak een top coat. Uw lak blijft langer mooi. Ook als u geen nagellak gebruikt op uw (kunst)nagel adviseren wij om een top coat aan te brengen. Uw nagels behouden dan een mooie glans.

Tip 10:

Wilt u uw nail art echt mooi houden voor 3 weken? Doe er dan af en toe een laagje top coat overheen, dan beschadigd uw top coat en niet de nail art. Uw nagelstyliste kan u adviseren over andere mogelijkheden, zoals bijv. top gel, supreme finish, om de nail art te beschermen.

Tip 11:

Gebruik uitsluitend een nagellakremover zonder aceton. Aceton zal uw kunstnagels zwaar beschadigen.

Tip 12:

Als er een kunstnagel breekt of begint te liften (loslaten) maak dan een nieuwe afspraak. Probeer dit niet zelf te repareren. Bij verkeerde reparatie kan er vocht tussen de kunstnagel en de natuurlijke nagel komen en dit kan infecties en schimmels veroorzaken.

Tip 13:

Gebruik uw kunstnagels niet als een stuk gereedschap. Wanneer u iets wilt openen gebruik dan gewoon een vork, schaar of iets dergelijks.

Tip 14:

Probeer onnodige druk op uw kunstnagels te voorkomen, door zoveel mogelijk gebruik te maken van de zijkanten van uw vingers.


Om lang plezier te houden van kunstnagels is de juiste verzorging noodzakelijk. Raadpleeg bij twijfel altijd jouw nagelstyliste voor een goed advies. Wij zijn daarvoor opgeleid en helpen je graag.